this week.

 
Fler bilder från helgens utflykt.
Idag blir det mest städning och läxor som alltid och imorgon är det ju valborg. Tiden har gått jättefort. Jag ska nog ner till stranden med kompisar och titta på det mysiga bålet i hamnen. Sedan är vi lediga vilket är skönt! På torsdag däremot ska vi se på bio, Divergent. Den har jag längtat efter att se eftersom jag har läst den. Jag hoppas att den är lika bra som boken. Sedan på fredag så ska jag på myskväll i Simrishamn, så denna veckan är fullspäckad. Hoppas att det blir tid för läxor också för det är många som ligger på mina axlar just nu.

ladybugs all over.

 
Fina nyckelpigor från utflykten till Fyledalen igår.
Dagen är fylld med städning och läxgöra för min del. Det blir antagligen en runda ut i det härliga vädret, och kanske även några fina bilder. Jag har även blivit mycket förtjust i att fotografera bilder på solnedgången, vilket jag själv tycker är en utmaning. Några tips på hur man fotar en solnedgång bra?

vackra fyledalen.

 
Så fint det var i Fyledalen. Vi åkte dit idag eftersom det var ett sådant vackert väder. Jag fick många fina bilder, speciellt på småkryp. 
Nu ska vi äta tortillas och senare ska jag och min syster fortsätta vårt Scream-maraton med den andra filmen. Vi ska försöka att inte bli för rädda, hehe. Ha en underbar helg!

personer jag ser upp till.

 
Ett litet collage som jag har knåpat ihop på alla de kvinnor jag ser upp till i kändisvärlden. Det finns fler såklart, men dessa har alltid funnits i mitt hjärta. Utan att påverkas av omvärlden, gör dem det de tycker är roligt. Underbara människor.

a city in two colours.

 
Fler bilder ifrån gårdagens promenad. 
Idag blir det mycket plugg. Eftersom jag har tappat fyra läxdagar i veckan så måste jag ta igen det nu. Det innebär att skriva svar på instuderingsfrågor om den amerikanska revolutionen, skriva en otroligt lång analys på en kort novell och ett helt kapitel i matte. Och allt detta på en underbar dag då man helst vill vara ute. Gissa vad roligt jag ska ha. Inte. 

a walk in the sun.

 
Sådant fint väder det har varit i helgen. Jag har som sagt varit i Karlskrona i helgen och där har varit riktigt varmt och skönt. Man har kunnat vara ute i bara en tunn kofta. Äntligen är värmen här.
Jag har nu precis kommit hem efter en mysig promenad med pappa i staden. Vi gick ner till hamnen och satte oss på en uteservering. Helt plötsligt så var det någon som friade till sin flickvän. Mycket romantiskt med en solnedgång i bakgrunden.
 
Hoppas att alla har haft ett bra påsklov, för det har jag. Nu är det dags för ansvaren och läxorna igen. Jippie.

where the animals are.

 
Bilder tagna på WildLife i Sydney. Jag blev så glad när jag kikade runt i mina bildmappar och hittade dessa bilderna. Jag tror att jag har lagt ut vissa redan, men andra är helt osedda. Jag hade dock problem när jag skulle redigera den första på hajen. Den är läskig, men jag fick det gjort.
Den sista bilden däremot på den lilla ödlan är urgullig. Den var underbar.

say something.

 
Åh jag bara älskar denna låten. Den är så underbar.

throwback thursday.

 
Ovan ser ni some never before seen footage från min Australien resa förra året. Som jag längtar tillbaka. Till värmen. Människorna. Allt. Någon gång snart ska jag dit igen, och då kommer jag utforska mer än bara Sydney.
 
Idag åker jag till Karlskrona till mina kusiner. Jag ska vara där tills på söndag, men jag har förberett ett antal inlägg eftersom jag förmodligen inte ens kommer att ta med min kamera. Jag hoppas att ni får en underbar påskhelg, många kramar.

leaves and flowers.

 
Även dessa bilder är från i söndags. 

cold at the beach.

 
Bilder från igår. Jag hade inte tid att lägga upp dessa igår då jag var upptagen med att inte göra min läxa. Hehe. Men idag ska jag vara nyttig och göra den på riktigt. Annars är det mycket skönt att ha lov. Ingen väckarklocka eller att gå upp tidigt. Skönt.

things unknown about me.

 
12 saker du inte visste om mig.
 
- Jag föredrar en hemmakväll framför en kväll ute.
 
- Jag avskyr oliver, och mår väldigt dåligt om jag äter dem.
 
- Jag tycker att jag är den roligaste människan på jorden.
 
- Jag är rädd för stora djur i vatten, och kan inte gå ut på en brygga utan att tänka på det.
 
- Jag har en mycket blandad musiksmak. Allt från the beatles till coldplay.
 
- Jag älskar historia, och vill gärna besöka så många historiska platser som möjligt.
 
- Jag använder mig av ironi dagligen, då det är en favorit.
 
- Jag följer fler tv-serier än vad jag hinner med att se.
 
- Jag har aldrig varit kär, förutom i bokkaraktärer och skådespelare.
 
- Jag vill studera utomlands. Helst i London, men på något varmt ställe går även bra.
 
- Jag vet inte vad jag vill jobba med, men polis, arkitekt och arkeolog är något jag funderar på.
 
- Jag älskar att läsa böcker, men då jag läser alldeles för fort får jag oftast läsa om böckerna.

att redigera dubbelexponering.

 
Eftersom jag fick jättefin kritik för mina bilder ovan och i detta inlägget, tänkte jag visa er hur man redigerar sådana bilder. Det är jättelätt och tar inte mer än fem minuter. Ska vi sätta igång?
 
Du börjar med att öppna din bild i Photoshop. Det är bra om din bakgrund är enfärgad, vilket gör det lättare. I mitt fall är den vit. Tänk även på att din andra bild ska passa bra ihop med färgerna.
 
Här är den bilden som jag använde mig av. Dubbelklicka först på lagret för att låsa upp det. Det underlättar mycket.
 
Sedan ska vi dra in vår andra bild i samma fil. Det kommer då se ut som det gör nedan. Skala sedan upp bilden så att den täcker den första bilden.
 
Sedan ska du ställa blandningsläget på raster eller ljusare färg, beroende på din bild. Det ser då ut såhär. Dra sedan ner opaciteten till ungefär 70-85% beroende på vad du själv tycker är finast.
 
Om du vill ha din bild såhär, så är du färdig. Men jag valde att ha min bakgrund grå, utan träden. Då tar du suddgummet och suddar bakgrunden. Se bara till så att du är i rätt lager, bakgrundslagret.
Här är även fler exempel som jag har gjort med samma bild, fast olika bakgrunder. Det är bara att låta din fantasi att flöda!

inspiration en tråkig dag.

 
Jag har fett med läxor nu. Historieprov imorgon, och sedan instuderingsfrågor till det. Även två uppsatser till fredag då vi är lediga. Ändå sitter jag i soffan och trycker. Jag är trött och orkar inte göra något annat än byta flik på datorn. Hehe. Istället letar jag inspirationsbilder och längtar till sommaren. Men nu är det snart påsk, så nu ska jag ta det lugnt och vila ut.
Håll utkik ikväll för då kommer ett inlägg om hur jag redigerade dessa bilderna på mig.

water pouring down.

 
Här är ännu en bild på vattenfallet jag fotograferade för ett par veckor sedan. Denna gång i färg. 
Nu är det snart påsklov. Skönt. Det behöver jag. Ingen stress och inga läxor. Fast nu innan blir det mycket. Imorgon har vi historieprov och på fredag då vi är lediga har vi två uppsatser att lämna in, vilka jag inte ens har börjat på. Det blir en rolig torsdag.
 
Jag ska även lägga upp ett tipsinlägg senare idag. Jag fick mycket positiv respons på bilderna i mitt förra inlägg och därför ska jag visa er hur ni kan redigera era bilder lika fint.