blommor och blad.

 
Bilder från en skogspromenad förra veckan. 
Nu sitter jag och ska rensa hela min dator. Det är ett stort projekt, men det måste göras eftersom vi ska lämna in våra datorer på måndag. Så ingen dator under hela sommaren. Men jag kommer fortfarande uppdatera här från en annan dator, men kanske inte så ofta. Så nu försöker jag även göra ett par tidsinställda inlägg. 
 
Tänk att sommarlovet är äntligen här. Nästa vecka blir det hälsodagar och bara kul. Sedan veckan därefter är det dags. Jag har inget planerat förutom hoppet om jobb. Men jag ser fram emot värmen. Verkligen.

the calm before the storm.

 
Jag kom på att jag inte hade visat er denna bild. Jag tog den samtidigt som den andra vattenbilden i mitt arbete, men jag valde den andra eftersom jag tyckte att den symboliserade havet mer. Men jag är ändå väldigt nöjd med denna.
Nu sitter familjen och väntar på att pappa ska bli färdig med våra tortillas, och sedan blir det flera avsnitt av Supernatural. Ja, jag har börjat se den serien. Men det är en lång väg kvar då jag bara sett tio avsnitt av första säsongen. 

grekiska gudar.

 
Här är då mitt slutprojekt i foto. Jag valde temat Grekiska Gudar och upp i från och ner blev det Gaia som är moder jord, Athena som är arkitekturens gudinna, Poseidon som är havets gud och Zeus som är himlens gud.
Jag blev ganska nöjd med bilderna, men den sista blev jag nöjdast med. Vad tycker ni? 

rost och blommor.

 
Bilder från denna promenad. Jag tog även ett par bilder på havet som jag kommer att lägga upp så småningom eftersom jag inte ska använda de i mitt fotoprojekt.
Nu är skolan snart slut och proven och läxorna börjar tunna ut. Imorgon har vi nationella i matte, vilket kommer att bli mitt sista prov för terminen. Så skönt. Sedan blir det sommarlov. 

maskrosor.

 
Under gårdagens promenad blev det bilder på maskrosor. Jag älskar dem och jag tycker att de är så vackra. Jag tog även fler bilder tills fotoprojektet som jag kommer att lägga ut här när det är färdigt.

körsbärsblom och spanska.

 
Bilder från i fredags då jag och pappa var ute på en promenad.
Jag slutade för en timme sedan idag. Så skönt. Imorse hade vi nationella i spanska, vilket jag tyckte gick ganska bra fastän jag inte hade övat. Igår tänkte jag typ fuck it, men sedan imorse kröp paniken fram. Så går det när jag försöker vara rebellisk. Men provet gick ändå bra.
Nu sitter jag och tar det lugnt eftersom jag märkte att jag inte kunde göra fler läxor. Resten måste jag göra på lektionerna eftersom jag behöver hjälp. Så idag kommer bli en mycket välbehövd slapp dag.

konfirmation.

 
Såhär såg det ut igår på min fina systers konfirmation igår. Den var en ganska annorlunda konfirmation då se spelade låten från Star Wars när de kom in och bumbibjörnarna när de gick ut. Riktigt häftigt.
Allting gick otroligt bra och speciellt när Tilda skulle sjunga Hallelujah. Jag kan svära på att man kunde höra en knappnål falla. Hon var så otroligt bra och jag är mycket stolt.
Sedan gick vi till vår lokal där vi åt smörgåstårta och hembakade cupcakes. En mycket lyckad dag!
Idag har jag bara gjort läxor så nu sitter jag och pausar framför en film. Hoppas att ni har haft en trevlig helg.

you can't tame the ocean.

 
Usch, jag är hemma idag igen. Jag vaknade imorse med sjukt ont i halsen fastän jag mådde bra igårkväll. Det var då jag tog dessa bilder. Jag älskade vädret, det var dimmigt, men ändå såg man lite av solnedgången. Målet med bilderna var att fotografera havet med lång slutare. De allra bästa bilderna ska jag förmodligen ha till ett skolarbete, vilket är anledningen till varför jag inte lägger upp de här än. Men nästa vecka då arbetet ska vara klart kommer bilderna upp.

today's to do.

 
Eftersom jag är hemma och är sjuk idag tyckte jag att det var dags att göra något nyttigt. Vad som inte står på blocket är hur många pauser jag kommer att ta, men sakerna måste vara färdiga idag. Mellan allt alvedon-tagande och frysande. 
Måste även säga att jag läste ut insurgent igår. Satan vad den var bra. Men slutet var krångligt så det fick jag läsa om flera gånger. Jag är fortfarande inte helt säker på om jag verkligen förstod det. Nu är det bara den sista kvar, men först ska jag hitta den.

mintgreen with black.

 
Detta nagellacket är det jag ska ha på lördag, då det är min systers konfirmation. Jag tyckte att det passade till min svarta klänning som kom igår som jag kommer att visa så småningom. 
Jag gillar verkligen denna färg eftersom den är diskret samt färgrik. Nu ska jag bara försöka sluta bita så mina naglar kan bli fina till helgen.

i am divergent.

 
Nu har jag precis läst ut Divergent, vilken var den första boken i denna triologi. Eftersom jag hade glömt mycket av boken när jag såg filmen på bio, så tyckte jag att det var dags att läsa om dem. Så nu är jag alltså färdig med den första, och nu ska jag börja på den andra, Insurgent
 
För er som inte vet vad Divergent handlar om ett samhälle i framtidens Chicago som är uppdelat i fem falanger. De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. Vi får följa Beatrice som känner att hon inte hör hemma i sin falang och hennes val kommer att förändra allting.
Boken är mycket bra, men även filmen som är ute på bio nu.
Är det någon som har läst dem, och vad tyckte ni? Men inga spoilers!

vårens åkermarker.

 
Dessa tog jag också igår, efter konfirmationen. Jag tyckte att det var mycket fint med rapsfälten långt borta och den orörda åkern. Nu är det verkligen vår och den har inte kommit en minut för tidigt.

kusinens konfirmation.

 
Här är alltså bilder från igår då jag var på min kusins konfirmation. Det var mycket växlande väder, men solen kom fram när den skulle. Jag blev mycket påmind om min egen konfirmation när de stod där framme. Jag kan inte förstå att det var tre år sedan jag själv blev konfirmerad. Tiden går alldeles för fort. 
Efteråt fick vi äta smörgåstårta med ägg och räkor i. Jag aldrig har gillat sådana, men den var helt okej.
 
Nästa vecka är det då dags för min syster, och då ska jag stå längst fram i kyrkan med henne eftersom hennes gudfar inte kunde komma. Fatta hur nervös jag är. Det enda jag ska göra är att hålla henne på axeln eller något, men allas blickar kommer att vara på oss. Vilket är det bästa jag vet.. eller inte.

helgen är kommen.

 
Idag är det äntligen fredag. Nu är det helg igen vilket innebär sovmorgon! Imorgon ska jag på min kusins konfirmation däremot, men jag får fortfarande sova en stund längre. Jag ska i alla fall köra dit vilket blir kul. Annars blir det att ta igen läxor som jag inte hunnit med.
En vanlig helg som sagt.

förra sommaren och klämda tår.

 
Eftersom jag håller på att sortera mina bilder så hittar jag hela tiden gamla bilder jag har glömt bort. Med en ny redigering på det blir de som nya. 
 
Idag har varit en kort dag. Vi hade historielektion imorse där jag började fördjupa mig i Manhattanprojektet. Nu sitter jag och försöker göra en svenskuppgift som ska vara klar tills imorgon. 
Haha jag har även blivit klämd av postmannen idag då jag skulle se vem det var i ytterhallen. Då damp det ner ett par tunga tidningar på mina tår och jag fick anstränga mig till max för att inte göra ett ljud. Jag ville ju inte skrämma honom. Typiskt mig.