DIY | allt är koppar.

 
Härliga koppar detaljer i mitt rum nu. Tack vare kopparsprejen som just nu är min bästa vän. Jag har ett par saker till som jag ska färga, men jag vill inte överdriva. Men det är så snyggt! Riktigt enkelt och billigt också.
Den vita hurtsen i den sista bilden är från Ikea och är egentligen röd från början. Men med vit metallfärg och en snäll mamma kan allt bli vitt. 

oreo cupcakes.

 
Detta är första gången jag någonsin provat att göra något sådant komplicerat i köket, men jag lyckades. Drömlikt goda Oreo Cupcakes. Receptet hittade jag igår, men jag ändrade lite i det för att piffa till det. Så här gör du för att göra dina egna Oreo Cupcakes.
 
Ingredienser.
175 g margarin
1,5-2 dl socker
3 ägg
3-4 msk kakao
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 paket oreokakor
50 g mandlar
 
Frosting.
5 dl florsocker
3 msk kakao
75 g margarin
3 msk mjölk
1 paket oreokakor
25 g mandlar
 
En påminnelse innan ni börjar. Tänk på att ni har alla ingredienser innan ni börjar, så slipper ni den extra turen till affären för att ni glömde äggen. (Som en viss person gjorde.)
Tips: Låt margarinet stå i rumstemperatur ett tag innan du börjar för bästa resultat.
 
Börja med att sätt igång ugnen på 180 grader och sätt cupcakeformar i en plåtform. Sedan blanda smöret och sockret tills blandningen är krämig. Eftersom jag är lat använde jag en elvisp, men på låg fart. 
Knäck sedan äggen och blanda de med sockret och smöret. Sedan blandar du i resten av de torra ingredienserna (kakao, mjöl och bakpulver). Mixa sedan 3 oreokakor och 50 g mandlar i en mixer och blanda ner det i smeten. Nu lägger du i en oreo i varje cupcakeform och sedan häller du över smeten i formerna. Lägg in de i ugnen i ungefär 14-17 minuter beroende på vilken ugn du har. Kolla de noga under de sista minuterna så att de inte blir brända.
 
Medan dina cupcakes är i ugnen gör du din frosting.
Blanda florsocker, kakao och smula ned smöret i blandningen. Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt mjölken. Mixa sedan 7 oreokakor och 25 g mandlar och blanda i det i smeten. Vispa på hög hastighet tills blandningen är fluffig, ca 5 minuter.
 
Ta ut dina cupcakes när de är färdiga och spritsa eller smeta på frostingen när de har svalnat. Sedan kan du sätta på en halv oreo på dina cupcakes om du vill.
Klart!
 
Skicka gärna ert resultat om ni själva gör dem, det hade varit kul att se allas skapelser. Ha en bra vecka!
 
 

humans versus walkers?

 
Underbara The Walking Dead är äntligen tillbaka. Under hela måndagen då jag visste att det skulle komma ut i Sverige satt jag och gick in på sidan ett fåtal (tusentals) gånger under dagen, och äntligen när jag nästan gett upp hoppet, klockan 23.30 fanns det ute. Det blev liv på både mig och mamma då och vi satte oss självklart och tittade.
Utan att ge några spoilers för er som inte sett det än kan jag bara säga att det var underbart, men självklart alldeles för kort. Nu blir det alltså en veckas väntan till nästa. 

thirteenth of october.

 
Gårdagen då vi åkte en runda till Kivik för att se på äppletavlan. Nu är det alltså lov, vilket kommer att innehålla läxor och annat skoj. Imorgon ska jag till Jem & Fix för att köpa en sak som kommer att bli mycket fint i mitt rum. Det får däremot bli en överraskning under veckan.